Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI


Oświadczenie o ochronie danych i wyrażenie zgody na wykorzystanie danych przez www.fitangels.pl.

Pragniemy, aby podczas wizyty na naszej stronie użytkownicy czuli się bezpiecznie, przy przetwarzaniu danych osobowych ściśle przestrzegamy postanowień ustawowych.

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług      dotyczących realizacji zamówień poprzez serwis www.fitangels.pl.

 

2. Administrator danych osobowych zawartych w serwisie jest :

Ewelina Siatkiewicz

ul.Romanowicza 5/u7a

30-702 Kraków

NIP 7343051609

REGON 120952414

+48 530 114 300

e-mail: fitangelspl@gmail.com

 

Użytkownik może w każdej chwili nieodpłatnie uzyskać informacje na temat swoich danych, które są u nas zapisane, a także skorzystać ze swojego prawa do:

-korekty,

-blokady,

-usunięcia swoich danych.

W tym celu należy skontaktować się z nami korzystając z wymienionych wyżej danych kontaktowych.

Jeżeli użytkownik nie wyraża zgody na przetwarzanie lub wykorzystanie swoich danych przez Ewelina Siatkiewicz według niniejszych postanowień o ochronie danych w całości lub w odniesieniu do poszczególnych działań, może on zgłosić swój sprzeciw kontaktując się z nami korzystając z wymienionych wyżej danych.

 

3. Dla każdego klienta, który rejestruje się na naszej stronie, zakładane jest konto klienta tzn: chroniony hasłem bezpośredni dostęp do zapisanych u nas danych podstawowych użytkownika.

Podczas rejestracji konta klienta należy obowiązkowo podać następujące dane (informacje wymagane):

- adres e-mail

- hasło

- imię

- nazwisko

Adres do faktury i adres dostawy należy podać dopiero wówczas, gdy zostanie złożone zamówienie. W celu realizacji zamówienia potrzebne nam jest prawidłowe imię i nazwisko, dane adresowe, dane dotyczące płatności, numer telefonu.

Adres e-mail użytkownika jest nam potrzebny, abyśmy mogli potwierdzić wpłynięcie zamówienia i jego wysłanie, a także ogólnie w celu komunikacji z użytkownikiem. Ponadto adres e-mail użytkownika wykorzystujemy do identyfikacji (jako nazwa przy logowaniu), gdy użytkownik loguje się na swoim koncie klienta.

 

4. Gromadzimy, zapisujemy i przetwarzamy dane użytkownika aby realizować złożone zamówienia na potrzeby administracji technicznej oraz w celu zapobiegania czynom zabronionym i oszustwom.

Dane osobowe użytkowników są przekazywane osobom trzecim jedynie wówczas, gdy jest to dozwolone przepisami, łącznie z celami związanymi z realizacją umowy lub rozliczenia, do celów marketingowych w razie uprzedniej zgody użytkownika (np. dla przewoźnika itp.) Otrzymują oni niezbędne dane w celu realizacji zamówienia i zlecenia. Przekazane w ten sposób dane usługodawcy mogą wykorzystać wyłącznie w celu realizacji swojego zadania.

 

5. Oprócz przetwarzania danych w ramach obsługi zakupu na www.fitangels.pl wykorzystujemy dane użytkownika:

- aby móc kontaktować się z użytkownikiem w związku z zamówieniami oraz określonymi produktami i akcjami marketingowymi

-aby polecać użytkownikowi produkty lub usługi, które mogą go zainteresować.

Dodatkowo korzystamy z historii zamówień.

 

6. Do wysyłki newslettera wykorzystujemy podany przez użytkownika adres e-mail. Wymagane jest tutaj potwierdzenie użytkownika polegające na wyrażeniu przez niego, jako właściciela adresu e-mail, zgody na otrzymywanie newslettera.

Jeżeli użytkownik chciałby zrezygnować z newslettera, może w każdej chwili anulować swoją zgodę .

Do tego celu wystarczy zawiadomienie w formie tekstowej na wymienione w punkcie 1 dane kontaktowe (np. e-mail, list).

W każdym newsletterze dostępny jest link do rezygnacji z newslettera.

 

7. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność .

 

8. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowania w następujący sposób:

a)    poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,

b)    poprzez gromadzenie plików “cookies” .

 

9. Akceptowanie plików cookie jest warunkiem umożliwiającym korzystanie z naszych stron internetowych. Jeżeli jednak użytkownik zablokuje stosowanie ciasteczek, nasza strona internetowa oraz serwis będą działać jedynie w oparciu o ograniczone funkcje.

Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików cookie, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookie do urządzenia Użytkownika.

Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej.

Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu na urządzeniu Użytkownika.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookie dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookie korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Ograniczenie stosowania plików cookie, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Sklepu.

 

10. Ta strona internetowa wykorzystuje internetowe narzędzie do analizy statystyk serwisów WWW Google (Universal) Analytics firmy Google Inc. (www.google.pl). Google (Universal) Analytics stosuje metody umożliwiające analizę korzystania ze strony internetowej przez użytkownika, na przykład pliki cookie, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika.

Wygenerowane w ten sposób informacje dotyczące odwiedzin na tej stronie internetowej są z reguły przekazywane do serwera firmy Google w USA i tam zapisywane. Użytkownik może uniknąć przesyłania danych wygenerowanych przez plik cookie odnoszących się do korzystania przez niego ze strony internetowej (wraz z adresem IP) do Google oraz przetwarzania tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki .

Alternatywnie można także uniknąć w przyszłości zapisywania danych przez Google Analytics na tej stronie internetowej. W urządzeniu użytkownika zapisywane jest wówczas ciasteczko opt-out.

 

11. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

 

12. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.

 

13. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

 

14. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

 

15. Niniejszy regulamin wchodzi w życie od dnia jego publikacji.